Ayurveda en Smaak - de Week van de Smaak

In Ayurveda is de smaak een belangrijk onderdeel in de gezondheid en geneeskunde. Deze week is het de week van de Smaak in nederland met veel aandacht voor natuurlijke, gezonde en biologische en seizoensproducten. Allemaal items die in de ayurveda een belangrijk uitgangspunt vormen om gezond te blijven of weer gezond te worden. In ayurveda zegt men dat de voeding 6 smaken rijk moet zijn, zoet (melk) zuur (citroen) zout (zeewier) bitter (groene bladgroente) scherp (peper) en wrang (bonen). Op deze manier krijgen alle weefsels in het lichaam van plasma tot bot tot semen hun voeding om in stand te blijven. Bij de verschillende ayurvedische menstypen of constituties, vata pitta en kapha zijn er verschillende smaken die meer de boventoon mogen voeren om bij te dragen aan een goede balans in lichaam en geest. In de 6 smaken komen de vijf elementen aarde water vuur lucht en ether tot uitdrukking. Zoet is bijvoorbeeld een samenstelling van de elementen aarde en water en daarmee is het kapha. Wil je meer weten over de smaken en voeding in relatie tot je eigen voeding en leefstijl en je constitutietype, kom eens langs voor een consult in mijn praktijk voor ayurveda yoga en dorn therapie te Amsterdam west. Omdat de praktijk vanaf oktober 2012 tien jaar bestaat krijg je nu 10€ korting voor een kennismakingsconsult.